فرهنگیهنری

جشنواره قصه گویی استانی سیمرغ قصه های فجر برای اولین بار در استان هرمزگان به میزبانی شهرستان بستک برگزار شد

جشنواره قصه گویی استانی سیمرغ قصه های فجر برای اولین بار در استان هرمزگان به میزبانی شهرستان بستک برگزار شد

به گزارش گوده نیوز به نقل از بستک نیوز، دکتر ولی بستان سرپرست فرمانداری شهرستان بستک در جشنواره قصه گویی استانی سیمرغ قصه های فجر که برای اولین بار در استان هرمزگان به میزبانی شهرستان بستک برگزار شد طی سخنانی بیان داشت: به نمایندگی از مردم ادب دوست و فرهنگ دوست بستک خدمت همه حضار که از شهرهای مختلف استان قدم بر دیده ما گذاشته و به نخستین جشنواره قصه گویی استان تشریف آوردند خیرمقدم عرض می نمایم و خدا را شاکریم که به یمن دهه مبارک فجر، امروز شهر ما میزبان فرهیختگانی چون شماست و امیدواریم این رخداد مهم ادبی، آغازگر حرکتی عظیم در حوزه ادبیات کودک و نوجوان در منطقه ما باشد.

وی افزود: پیش از آنکه بشر وارد دوران تاریخی خود شود و بتواند روایت های مهم زندگانی خویش را به یاری نقوش و علائم قابل رویت بر جای گذارد به مدتی طولانی افسانه ها را در نهانخانه ضمیر و مخزن حافظه خویش نگاه می داشت و دهان به دهان، سینه به سینه به بازماندگان سپرده میشد.

سرپرست فرمانداری شهرستان بستک خاطرنشان کرد: در ادبیات عامیانه ملل در همه جای دنیا داستان ها و قصه های بسیار زیادی وجود دارد، قصه انعکاسی از واقعیت است که برخلاف عالم واقعیت، آدمی خود آفریننده آن است.اگر به تاریخچه قصه گویی در جهان نگاهی بیندازیم و بررسی کنیم، متوجه خواهیم شد که کشور عزیزمان ایران یکی از پیشگامان قصه گویی در جهان است.قصه ها سفیران فرهنگ و آیین های هر کشورند چرا که ریشه در فرهنگ مردم دارند.

دکتر بستان به اهمیت قصه گویی اشاره نمود و اظهار داشت: شاید به ظاهر عنوان شود که فقط کودکان هستند که مخاطبان قصه ها هستند و کودکان هستند که قصه ها را دوست دارند اما همه گروه ها، کودکان و پیران، مردان و زنان در هر طبقه و شغلی با هر سطحی از تحصیلات و فرهنگ، همه و همه به قصه علاقمندند.

نماینده عالی دولت در شهرستان بستک تصریح کرد: از آنجایی که کشور عزیز ما ایران از نخستین تمدن های بشری است بدون شک قصه ها و داستان های بسیاری از تاریخ و فرهنگ ما وجود دارد حتی قرآن کتاب آسمانی ما مملو از قصه ها و سرگذشت های پندآموز می باشد.

وی اضافه کرد: در ایران زمین داستان ها و قصه های ما در شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی تبلور یافته است.شاهنامه استوارترین و پایدارترین پایگاه چیستی ایرانی هاست.شاهنامه تجلی روح ملی ایران است.شاهنامه نه تنها به لحاظ کمیت و کیفیت بزرگترین اثر ادبیات و نظم فارسی است بلکه یکی از شاهکارهای مهم ادبی جهان می باشد.

دکتر بستان تصریح کرد: تحقیقات نشان داده که بسیاری از قصه ها و داستان‌های مشهور کشورهای مختلف دنیا برگرفته از شاهنامه فردوسی شاعر و حماسه سرای بزرگ ایرانیست، شاعری که در وصف سروده خود گفت: پی افکندم از نظم کاخی بلند، که از باد و باران نیابد گزند.

سرپرست فرمانداری شهرستان بستک در پایان بیان داشت: ادبیات میراث نامیرایی است که می تواند پس از قرن ها مدافع هویت مردمان هم‌عصر خود باشد که همین خاصیت ادبیات، ضرورت برگزاری جشنواره هایی شبیه این جشنواره را در جامعه ما نشان می دهد.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا