اجتماعیفرهنگیهنری

نخستین نشست از مجموعه نشست‌های «علمی پژوهشی خلیج فارس» در بستک‌برگزار شد

با حضور‌مدیر کل فرهنگ‌و‌ارشاد اسلامی هرمزگان:
نخستین نشست از مجموعه نشست‌های «علمی پژوهشی خلیج فارس» در قالب پانزدهمین جشنواره بین المللی فرهنگی‌هنری خلیج فارس، روز دوشنبه یکم اردیبهشت‌ماه، در شهر فرهنگی تاریخی بستک برگزار شد.

به گزارش گوده نیوز،در این نشست که با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان ، فرماندار بستک و جمعی از اساتید، هنرمندان، فرهیختگان، فرهنگیان و مسئولان و جمعی از مهمانان فرهنگی از شهرهای جنوب فارس و غرب هرمزگان برگزار شد، دکتر عبدالرزاق ملکی نویسنده و پژوهشگر تاریخ به ایراد سخن پرداخت و از استاد احمد حبیبی، فرهنگیار و پژوهشگر پرآوازه خلیج فارس تجلیل به عمل آمد.

در ابتدای نشست، محمد محمدی زاده رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بستک ضمن تاکید بر یکم اردیبهشت روز شاعر پرآوازه ادب فارسی شیخ اَجَل سعدی شیراز را گرامی داشت و ضمن خوش‌آمدگویی به مهمانان، از حضور پرشور و ارزشمند اساتید و فرهیختگان فرهنگ و ادب و هنر قدردانی کرد.

سپس سرکار خانم فرخنده جلالی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان، ضمن تسلیت و همدردی با جامع پزشکی هرمزگان و مردم شریف شهرستان بستک به مناسبت درگذشت دکتر محمد صالحی‌پور، از برگزاری اولین نشست تخصصی خلیج فارس در بستک ابراز خرسندی کرد و به نقش برجسته اهالی فرهنگ و ادب این شهرستان، به‌ویژه استاد احمد حبیبی، در پاسداری از هویت و تاریخ خلیج فارس اشاره نمود.

در ادامه، دکتر ملکی در سخنرانی خود به سیر تحولات تاریخی منطقه بستک و جهانگیریه در دوران قاجار و پهلوی پرداخت. او با تحلیل مستندات تاریخی، بستک را یکی از کانون‌های مهم تحولات تاریخی جنوب ایران معرفی کرد.

بخش ویژه این نشست به تجلیل از استاد احمد حبیبی اختصاص یافت. وی در سخنانی کوتاه، ضمن معرفی اجمالی بستک، از استادان بزرگی چون احمد اقتداری، ایرج افشار و منوچهر ستوده یاد کرد و تلاش‌های آنان را در زمینه حفظ و ثبت میراث فرهنگی خلیج فارس ستود. حبیبی همچنین از پژوهشگرانی که امروز نیز در این مسیر گام برمی‌دارند، قدردانی کرد و از مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان به‌دلیل برگزاری این نشست تشکر نمود.

در بخش پایانی، استاد عبدالعلی صلاحی، نویسنده و پژوهشگرِ گراش فارس و مدیر موسسه میراث کهن پارسیان سخنرانی کرد و به رابطه تاریخی و فرهنگی بستک با جنوب فارس پرداخت. وی با اشاره به فعالیت‌های پژوهشی خاندان فرامرزی و بخصوص استاد احمد فرامرزی به عنوان یکی از بزرگترین پژوهشگران مطالعات پس کرانه های خلیج فارس و آثار منتشرشده‌ و نشده‌اش، بر اهمیت مستندسازی تاریخ محلی در پیوند با تاریخ ملی تأکید کرد.
این نشست، سرآغاز مجموعه‌ای از برنامه‌های تخصصی با محوریت پژوهش در تاریخ خلیج فارس بود که به بهانه‌ی پانزدهمین جشنواره فرهنگی هنری خلیج فارس تا روز خلیج فارس در شهرستان های استان هرمزگان برگزار می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا